girl4
Новата алтернатива на неоперативния фейслифт
„Radiesse” е нов природен инжекционен филър, който осигурява дълготрайна корекция на бръчки и обеми. Действието на „Radiesse” продължава около година и половина-две. В състава на продукта основна съставка е калциев хидроксилапатит. Това е вещество съдържащо се в костите и други части на човешкото тяло и е 100% биосъвместимо. В съдържанието на „Radiesse” освен микросферите калций има и гел, който служи за механичен пълнител в началото на действието и в същото време за превозвач на калция. Самият гел се резорбира средно за около 3-4 месеца, за да направи място на формиращата се нова тъкан. Kалциевите частици се разграждат постепенно под влияние на метаболизма в продължение на няколко години.
По този начин продължителността на ефекта е гарантиран не само по отношение на дългосрочно задържащия се гел и основното вещество в кожата, но и по отношение на развитието на собствената тъкан.

Показания за употреба:

 • корекция на назолабиални гънки
 • възстановяване на обемите в областта на скулите, бузите и брадичката
 • корекция и повдигане контура на лицето
 • формиране на нов скелет на лицето
 • възстановяване на линията на долната челюст
 • възстановяване обема в темпоралната област

„Radiesse” е одобрен за употреба в САЩ като лекарство за:

 • корекция на липоатрофия (дефицит на обема на тъканите на лицето)
 • корекция на умерени до тежки бръчки на лицето , включително назолабиални

В Европейския съюз „Radiesse” е одобрен за използване в пластичната и реконструктивна хирургия и козметична дерматология като продукт за дълбоко и повърхностно възстановяване на дефицита на меките тъкани и други части на тялото. Рeдиес осигурява на пациента лесен и удобен начин за промяна на лицевия контур с минимално време за възстановяване.

Как работи „Radiesse”?

 1. Веднага след инжектирането на продукта състоящ се от гел-превозвач и микросфери от калций бръчките и тъканите се напълват с обем. Благодарение на уникалната композиция на „Radiesse” за да има ефект е необходимо 25-30% по-малко количество продукт отколкото при работа с един филър на базата на хиалуронова киселина
 2. С течение на времето макрофагите унищожават гелът-среда, докато в същото време фибробластите , дразнени от калциевите микросфери образуват и отделят нов колаген. Гелът превозвач се резорбира за около 2-3 месеца. Две- три седмици след инжектиране на „Radiesse” микросферите калций започват да стимулират неоколагенезата(образуването на колаген). По този механизъм действието на „Radiesse” продължава една-две години.
 3. Допълнителните частици калций са разрушени и напълно се абсорбират от тялото, така че „Radiesse” е 100% биоразградим продукт.